BMW topman Eddy Haesendonck poseert met een elektrische wagen
Volledig scherm
BMW topman Eddy Haesendonck poseert met een elektrische wagen © BELGA

Topman BMW: "Elektrisch rijden nauwelijks goedkoper dan op diesel"

Elektriciteit is niet goedkoop in België en een elektrische wagen opladen aan een publieke laadpaal maakt dat elektrisch rijden nauwelijks goedkoper is dan op diesel. Dat zegt Eddy Haesendonck, topman van BMW Belux. "Aan een tankstation staat bovendien de prijs per liter diesel of benzine duidelijk aangeduid, op een laadpaal is dat niet het geval", aldus Haesendonck tijdens een persmoment.

72 reacties

  • Jos Klos

    5 jaar geleden
    De overheid zal dan gewoon accijnzen beginnen heffen op de laadstroom van de laadpalen zodat electrisch even duur wordt als vloeibare brandstof. Je denkt toch zeker niet dat ze die inkomsten gaan minderen zeker?
  • Nico VanLandschoot

    5 jaar geleden
    Beter voor het milieu is het zeker, maar niet voor onze portemonnee. Dure auto's, dure elektriciteit en de overheid die haar accijnzen op benzine zal recupereren via nieuwe belastingen. De burger zal weeral de dupe zijn, zoals gewoonlijk.
  • rik pieters

    5 jaar geleden
    wat is het verschil tussen electrisch rijden en electrisch verwarmen?
  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Elektriteit kan gemaakt worden grondstoffen die gratis zijn. De opwekking van elektriciteit zal steeds verbeteren. Het is toch de toekomst. En diesel ok, maar we willen wel gezond leven in volledig Vlaanderen.
  • Dirk Mommens

    5 jaar geleden
    Als iedereen elektrisch rijdt , en de staatskas slinkt zal er snel extra belastingen komen , op deze wagens , kijk maar naar het dossier zonnepanelen , al wat gratis is van de staat , doe ik niet aan mee