© GVA

Greg Van Avermaet koerst in Herentals

Met nog een tiental nachtjes slapen heeft het Herentalse Na-Tour Criterium een eerste naam voor het deelnemersveld te strikken: Greg Van Avermaet.

Hans Otten

Greg Van Avermaet mag –samen met De Gendt- de Belgische revelatie van deze Tour de France genoemd worden. Dat de organisatie van Herentals Fietst & Feest (HF&F) deze klasbak als eerste naam voor het Boretti na-Tour Criterium van donderdag 28 juli een deelnamecontract heeft laten ondertekenen, vervult haar met enige trots.

“Van Avermaet won dit jaar niet alleen meesterlijk een etappe, hij was ook de eerste Belg sinds lange tijd die een paar dagen in die gele trui mocht rijden. Wie weet wint hij in de laatste tourweek nog wel een etappe. Ik denk dat ik niet lieg als ik zeg dat daarmee een van de beste Belgische renners van zijn generatie in Herentals aan de start staat”, zegt voorzitter Charles Van De Wouwer.

Mede-organisator Bart Timperman brengt in herinnering dat Greg Van Avermaet de Herentalse koers in de schaduw van het belfort won. “Wie weet kan dat andere renners overtuigen om ook mee te doen. Want bij ons winnen, brengt blijkbaar geluk in de volgende Tour.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners