De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping. © AFP

"Trump wil voor 200 miljard dollar aan strafheffingen tegen China aankondigen"

In het handelsconflict tussen de VS en China wil VS-president Donald Trump volgens mediaberichten zijn dreigementen hard maken en het conflict drastisch op de spits drijven. 

71 reacties

  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Trump probeert Amerika te leiden zoals hij zijn bedrijven bestuurde. Daarmee is alles gezegd. Zoals bij zijn vroegere faillissementen zal ook nu de eenvoudige, hardwerkende belastingbetaler moeten opdraaien voor het kostenplaatje.
  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Straf hij denkt dat hij de rechter van de wereld is en iedereen kan bestraffen, dat zal hem op den duur zwaar te staan komen.
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    En dat zal de gemiddelde Amerikaan en de Amerikaanse bedrijven moeten bekopen. Of denkt die idioot nu dat China onder de indruk zal zijn en niet zal reageren?
  • Ronald Rutsaert

    6 jaar geleden
    Wanneer wordt die gek afgezet ?
  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    De "ChiCom" (Chinese Communisten) die totaal afhangkelijk zijn van de kapitalisten, begrijpen niet, dat ze nooit deze handelsconflict(en) kunnen winnen... (Zie USSR)... Ook elk socialistisch systeem wat geprobeerd is in de wereld, is zonder het geld van kapitalisme ten dode opgeschreven. (Zie USSR). De Chinese economie heeft op het ogenblik grote moeilijkheden. En Amerika kan makkelijk zonder China door het leven.
  1. “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaartepunt nog meer naar Oost-Europa”
    HLN legt Europa uit
    8

    “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaarte­punt nog meer naar Oost-Europa”

    Kan elk land lid worden van de Europese Unie? Op die vraag zoekt Europa-expert Jelle Frencken een antwoord in ‘HLN legt Europa uit’. Oekraïne is kandidaat-lidstaat voor de EU en zit sinds eind vorig jaar in de toetredingsprocedure. “Oekraïne is een land met 38 miljoen inwoners. De richting die de Oekraïners willen opgaan, zal dus zeker een impact hebben”, vertelt Steven Van Hecke, hoogleraar Europese Politiek. “Landen als Frankrijk en Duitsland zien niet graag het aanzien van West-Europa afnemen als het zwaartepunt verschuift.” Kijk hierboven naar de volledige aflevering.