Er zijn vorige week 202 mensen zonder papieren vrijgelaten uit gesloten centra, van wie er 32 eerder veroordeeld zijn. Die 32 sans-papiers zaten hun straf uit, maar konden nog niet worden uitgewezen.
Volledig scherm
Er zijn vorige week 202 mensen zonder papieren vrijgelaten uit gesloten centra, van wie er 32 eerder veroordeeld zijn. Die 32 sans-papiers zaten hun straf uit, maar konden nog niet worden uitgewezen. © BELGA

Francken over vrijlating van sans-papiers met strafblad: "Ons actieplan is best mogelijke aanpak"

Volgens Theo Francken (N-VA) zijn 32 van de sans-papiers die vorige week werden vrijgelaten uit gesloten centra, eerder veroordeeld. De illegalen waren bekend voor verstoring van de openbare orde en zaten hun straf uit, maar konden nog niet worden uitgewezen. Dat maakte de staatssecretaris voor Asiel en Migratie bekend in 'Terzake'. Open VLD, CD&V en MR reageren kritisch. 

371 reacties

  • Peter Hasaers

    6 jaar geleden
    NVA heeft geen actieplan. Slechte resultaten en een brokkenparcours op migratie, dat wel.
  • Jack Coolman

    6 jaar geleden
    Dat Geens voor die transmigranten eens "snelrecht" invoert.
  • Kurt Maes

    6 jaar geleden
    Als je dan toch mensen moet vrijlatten zijn er meer dan genoeg zonder strafblad. Er zitten er zoveel in de centra’s en juist die met een strafblad laat je vrij. In velen hun ogen een politieke zet maarja rechts doet zoiets niet he.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    het moest eens omgekeerd geweest zijn, een minister van een andere partij, liefst rood, had die mensen eens moeten vrijlaten. Dan hadden we hier minder mooie dingen gelezen van de rechtse aanhang hoor. Niks geen begrip, laat staan stroopsmeerderij, maar wel pek en veren en weer hetzelfde afgezaagde riedeltje over 'de sossen'. Dat selectief blind, doof en kritisch zijn, het is werkelijk een wonderbaarlijke gave.
  • Georges Pelgrims

    6 jaar geleden
    het was beter dat sommige coalitiepartners meer met hun eigen zaken bezig waren laatTheo Francken maar doen hij weet goed waarmee hij bezig is