De hoofdzetel van Groep Arco in Brussel. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen euro uit de vereffening van Arco, waarop de federale overheid recht heeft, geblokkeerd zitten bij Arco. Ook geld voor Belfius, Beweging.net en KBC zit vast.
Volledig scherm
De hoofdzetel van Groep Arco in Brussel. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen euro uit de vereffening van Arco, waarop de federale overheid recht heeft, geblokkeerd zitten bij Arco. Ook geld voor Belfius, Beweging.net en KBC zit vast. © BELGA

"Geld van de staat zit vast door Arco"

Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen euro uit de vereffening van Arco, waarop de federale overheid recht heeft, geblokkeerd zitten bij Arco. Dat schrijft De Tijd vandaag.

27 reacties

  • jean battheu

    6 jaar geleden
    Dus het acw wil dat geld dat van de staat is, dus van ons, niet vrij geven. Moest het in Rusland zijn dan zat den top van het acw al lang den bak in. Aan de premier : zend ne keer de BBI naar het acw. Dan pas gaan we zien wat voor een rotte boel het acw is.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het is nog veel erger. De staat zit vast door Arco.
  • marc tamar

    6 jaar geleden
    het ACW kan dit betalen.
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Geen probleem hoor. Belfius verwacht met het opstarten van een nieuwe 'rode neuzen actie' wel genoeg geld te kunnen ophalen bij de domme burger, om een groot deel van haar schuld te kunnen aflossen. Mag van Europa niet uit de 'staatskas' komen hé!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Gerry Cle, lees vandaag De Tijd, dan zul je weten dat ze bij de vereffening van Arco de coöperanten, gewone schuldeisers niet kunnen vergoeden, wel krijgt is ACW het huidige Beweging.net als derde schuldeiser 45 miljoen.