© HBvL

Foto van vermiste Elke Wevers op profiel van datingsite

Op de populaire datingsite Twoo is er een profiel opgedoken met een foto van de al zes jaar vermiste Elke Wevers. Het gaat zo goed als zeker om een vals profiel.

Koen Snoekx

Het was een man uit Heusden-Zolder die afgelopen weekend toevallig op het profiel stootte. “Ik ben als vrijgezel sinds kort actief op Twoo en plots kwam ik uit op een profiel met de foto van de vermiste Elke Wevers. Ik wist niet wat ik zag”, zegt de man. “Dit is schandalig.”

Onjuistheden

Het profiel bevat tal van onjuistheden. Onder meer de leeftijd, de woonplaats en het beroep van Elke Wevers zijn fout. Elke Wevers, die in december 2010 vermist raakte, zou vandaag 38 jaar zijn - en niet 36 -, ze is afkomstig uit Maaseik - niet Gent - en ze werkte op het moment dat ze vermist raakte als directiesecretaresse in het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik – en niet als kinderverzorgster. Het gaat dan ook zo goed als zeker om een vals profiel. Bij datingsite Twoo was zondag niemand bereikbaar voor commentaar. Ook de ouders van Elke Wevers waren gisteren niet te bereiken.

Marijke Francis

Het is overigens niet de eerste keer dat op datingsite Twoo een vervalst profiel van een vermiste persoon opduikt. In 2014 circuleerde er op Twoo ook al een vals profiel van de sinds 2011 vermiste Marijke Francis uit Gingelom.

Op het profiel stond destijds dat Marijke in Ninove zou wonen. Het gerecht nam de profielpagina serieus en ging via de eigenaar van de datingsite op zoek naar het IP-adres achter het profiel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer