Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en N-VA-voorzitter Bart De Wever. © Belga

Geens kritisch: "De Wever is minister van Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, Justitie en van nog wat andere zaken..."

BinnenlandN-VA-voorzitter Bart De Wever gelooft dat het wel degelijk mogelijk is om sans-papiers die geen asiel aanvragen te vervolgen. Dat zei hij in Terzake op Canvas. Hij stelt ook voor om in de gerechtelijke procedure hun smartphone in beslag te nemen. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) staat niet meteen te springen voor de ideeën van N-VA over snelrecht, liet hij vanmorgen bij het begin van de ministerraad merken.

648 reacties

  • gustaaf guldentops

    6 jaar geleden
    die regering had al lang hun ontslag moeten indienen.
  • Guido Ceuleers

    6 jaar geleden
    Geens zou beter zijn eigen werk eerst eens GOED moeten doen, zodat BDW er geen kritiek op hoeft te geven. Wie laat gevangenen vroeger vrij en heeft beslist als je minder dan 3 jr cel krijgt, dat je dan met een enkelband mag thuis zitten ?
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Mr. Geens, ik ben géén NVA fan, maar wat jij over De Wever zegt spreekt boekdelen! Deze persoon kan 2 ministers uitschakelen in jullie regerings onderonsje met 3 oneliners zoals Louis Toback dat vroeger kon voor SPA! Spijtig genoeg klikt het niet tussen NVA en SPA.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    "De Wever is minister van Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, Justitie en van nog wat andere zaken..." Dat is dan ook geen pluim voor al die ministers zou ik denken.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Het is statisch vastgesteld dat 1 op de 3 politici even dom is als de andere 2. Als je van dat gegeven vertrekt weet je dat je van politici niet al te veel moet verwachten, niet teveel illusies moet maken dat ze het voor u doen en hen al zeker niet verafgoden zoals met De Wever het geval is.
  1. Waar eet je straks nog garnaalkroket op restaurant, nu prijs piekt? “Met dit alternatief proeven klanten niet eens het verschil”
    PREMIUM

    Waar eet je straks nog garnaalkro­ket op restaurant, nu prijs piekt? “Met dit alterna­tief proeven klanten niet eens het verschil”

    De onheilsberichten over het tekort aan grijze noordzeegarnalen dreven de afgelopen weken de prijzen op en deden restaurantuitbaters nadenken over alternatieven. Wij blijven de grootste fans van onze typische lekkernij en op vele menukaarten kan je ze nog altijd vinden. We liepen langs in vijf bekende zaken in Brugge en aan de kust, zochten én vonden (soms) alternatieven: “Net zoals bij de mosselen denk ik dat de garnaalkroketten stilaan van de brasseriekaart zullen verdwijnen. Het wordt een iets exclusiever product.”
    Brugge
  2. De man die een jaar dood lag in zijn Antwerpse herenhuis voor hij gevonden werd, krijgt een gezicht: “Markus was een doodbrave mens”
    PREMIUM

    De man die een jaar dood lag in zijn Antwerpse herenhuis voor hij gevonden werd, krijgt een gezicht: “Markus was een doodbrave mens”

    Vandaag wordt in Lint Markus Verschaeren (60) begraven, de man die al een jaar dood in zijn Antwerpse herenhuis lag voordat zijn stoffelijk overschot vorige week werd ontdekt. Maar hoe vereenzaamd de kunstminnende binnenhuisarchitect ook stierf, hij zal een waardig afscheid krijgen. “Markus was geliefd, maar hij zonderde zich de laatste jaren helaas volledig af”, getuigen bedroefde vrienden bij HLN. Hoe willen ze hem toch nog eren?
    Antwerpen