Het moment van de overdracht.
Volledig scherm
Het moment van de overdracht. © Investigative Committee of Russia

Arme Russische moeder verkoopt baby van negen dagen oud voor 38 euro

In Rusland zijn een 25-jarige moeder en een 43-jarige vrouw opgepakt nadat een beveiligingscamera op de luchthaven van Omsk vastlegde hoe de moeder haar negen dagen oude kindje verkocht aan de 43-jarige lerares. Het baby’tje werd voor nog geen veertig euro verhandeld.

5 reacties

  • Lander Carrebrouck

    4 jaar geleden
    Het zal mijn gedachte zijn, maar die man die iets verder staat doet anders ook verdacht raar. Zeker dat hij dan ook kort na die mensen vertrekt. De papa misschien? (want daar word er niet over gesproken tijdens de uitspraak...)
  • Stefan Vantstraat

    6 jaar geleden
    Vreselijk. Mijn hart breekt. Mag er ni aan denken.
  • Dirk Daems

    6 jaar geleden
    tja, mensenhandel is nooit te vergoelijken, maar soms moeten we ook naar de omstandigheden kijken denk ik, ik praat dit niet goed, maar ik denk als je zo met de rug tegen de muur staat en geen andere uitweg meer ziet, dan doet een mens soms rare dingen, en uiteindelijk wou ze toch nog een goeie thuis voor haar kindje, velen zouden naar drastischere dingen grijpen denk ik. Hopelijk kan er hulp komen voor haar en kan ze haar kindje toch nog als een echte mama opvoeden.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Natuurlijk kan het niet dat een baby verkocht wordt, maar hier worden de verkeerde mensen gestraft. Als een wanhopige moeder tot zulke daden overgaat is het de overheid die op misdadige wijze tekort schiet. En is die baby er nu beter aan toe in dat weeshuis?
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Het baby'tje was waarschijnlijk door de adoptie-ouder met veel liefde en middelen opgegroeid. Zij was ook een lerares. Het (ongeboren) kindje was niet welkom in het gezin van de biologische moeder. Nu moet het baby'tje noodgedwongen vanaf haar prille leventje in een weeshuis door brengen en zal het warmte en affectie missen, wat een weerslag geeft op de psyche van de latere volwassene. Bij een legale adoptie kan de biologische moeder ook niet terug krabbelen?