Sepideh Sedaghatnia.
Volledig scherm
PREMIUM
Sepideh Sedaghatnia. © Steven Richardson

Waarom drink je rood niet koud en andere vragen over wijn (die je nooit durfde te stellen)

Onze lezers stelden afgelopen week hun stoutste vragen over wijn drinken, bewaren en wat voor een invloed het heeft op de gezondheid. Of wijn met een schroefdop minder lang bewaard kan worden, rode wijn gezonder is dan witte wijn en bestaat er eigenlijk zoiets als koppijnwijn? We schotelden jullie vragen voor aan Sepideh, door Gault Milau in 2016 verkozen tot sommelier van het jaar, en Jan Tytgat, toxicoloog aan de KU Leuven.

29 reacties

  • Mathieu Vandelook

    6 jaar geleden
    Bah wijn, daar doe je mij geen plezier mee.
  • Paul Lauwers

    6 jaar geleden
    In Portugal drinken we vaak gekoelde rode wijn.
  • guy vermeulen

    6 jaar geleden
    ik giet de wijn liefst uit in de pompbak.
  • Jean-Marie De Dobbelaere

    6 jaar geleden
    Waarom zou je rode wijn niet koel kunnen drinken ... neem bvb een rode Sancerre
  • Polutnik Ronald

    6 jaar geleden
    Rode wijn bewaren , ik heb al veel soorten rode wijn in bewaring gelegd . En dat van goede wijnjaren en zelfs ook wat dure en minder dure rode wijnen . Na verloop van tijd na enkele jaren , de wijn open gedaan en geproefd . Steeds door de gootsteen moeten gieten , zo zuur als azijn . Dus mijn opvatting is , jonge rode wijnen kopen en niet te lang houden of beter dadelijk leeg drinken altijd goed .