© Photo News

Nederlands-Limburgse politieman leverde info aan criminelen voor 300.000 euro

Een politieman uit Nederlands-Limburg (50) zou op de loonlijst gestaan hebben van een zware crimineel. De agent leverde info en kreeg daar in totaal een slordige 300.000 euro voor in ruil, meldt 1Limburg via De Limburger. De krant kon de rapporteren van een undercoveragent inkijken.

mce

Het afdelingshoofd van de basiseenheid Westelijke Mijnstreek (Nederlands-Limburg) leverde onder meer een lijst met alle kentekens van observatie-auto’s van de politie. Een spion, bekend bij de politie als ‘Geheim agent A3930’ deed onderzoek naar de liquidatie van Brunssumer Sven Prins, in september 2015. Het is tijdens die opdracht dat hij op de vermeende corruptie botste. Zo kon hij informatie over zichzelf kopen voor 1.500 euro.

Volgens de undercoveragent zou de corrupte politieman onder de naam van collega’s informatie opgevraagd hebben uit de politiesystemen. Hij wisselde daarbij zodanig af, dat de activiteiten niet als verdacht zouden overkomen. Er zou ook een 25-jarige agente uit Heerlen bij betrokken zijn. Justitie onderzoekt of de vrouw informatie gelekt heeft. Zij had de politiefunctionaris dezelfde gegevens aangeboden via een tussenpersoon. Prijskaartje: 20.000 euro. De politieman ging daar niet op in.

Zolang het onderzoek loopt, onthoudt het Openbaar Ministerie zich van commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer