Blanka Pudler als jong meisje
Volledig scherm
Blanka Pudler als jong meisje © rv

Blanka (15) overleefde de hel van Auschwitz, maar haar ouders zou ze nooit meer weerzien

Op 15-jarige leeftijd werd de Hongaarse Blanka Pudler samen met haar familie door de Duitsers gedeporteerd. Haar ouders zou ze nooit meer weerzien. Het meisje overleefde Auschwitz, maar weigerde jarenlang te praten over de verschrikkingen. Toch verbrak ze op een gegeven moment haar stilzwijgen om toekomstige generaties te behoeden voor de gruwel die haar was overkomen. De Duitse auteur Dieter Vaupel tekende alles op. Dit is haar verhaal.

9 reacties

  • Josee Ghyselinck

    5 jaar geleden
    Eerst in getto,s dan de kruisweg die verder ging.....in veewagens opgepropt meestal rechstaand met kou,dorst,honger...en zonder de minste hygiene!Dan gaan die deuren open! getier geblaf van razende personen en honden en dingen waar we ons geen idee kunnen van vormen! Enkel degenen die het overleefden konden het na vertellen.
  • Jan Van den broeck

    6 jaar geleden
    Afgelopen week was ik nog in Auschwitz en birkenau. Het is al altijd een verschrikkelijk hoofdstuk uit de geschiedenis geweest, maar sinds vorige week maakt het nog meer indruk.
  • Jan Gielen

    6 jaar geleden
    Waar haalt een mens het recht vandaan om te beschikken over het leven van de ander? Waarom meent de een superieur te zijn boven de ander? Zijn we niet allemaal gelijk?
  • Bronsky vannieuwenhuyse

    6 jaar geleden
    Geest en lichaam staan apart!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De kracht van de geest is zeer groot