Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Waalse vrouw mag niet gerepatrieerd worden omdat ze "te veel wijntjes dronk". In ziekenhuis krijgt ze bloedvergiftiging en sterft ze

VerzekeringenEind vorige maand kwam Jeanny Kapamba (66) zwaar ten val tijdens een vakantie in Slovakije. DKV Verzekeringen weigerde haar echter te repatriëren naar ons land omdat ze de avond voordien enkele glazen wijn gedronken had. In het plaatselijke ziekenhuis liep de vrouw uit Chaudfontaine vervolgens een bloedvergiftiging op, met de dood tot gevolg. "Als ze meteen naar ons land had kunnen terugkeren, zou dit nooit gebeurd zijn", vloekt haar vriend Etienne Kucsera nu.

21 reacties

  • Prisoner 24601

    5 jaar geleden
    Ok dkv ik ga mijn lidmaatschap toch maar eens herdenken...
  • Vicky Van Hasselt

    6 jaar geleden
    Geen DKV meer voor mij!
  • Sacha VL

    6 jaar geleden
    Ze heeft gedronken, dan is het de verzekering haar goed recht je repatriëring te weigeren zolang ze niet opnieuw "nuchter" is. Dat ze ten gevolge van de katheter gestorven zou zijn, lijkt me dan meer een fout van het ziekenhuis in Slovakije. Mensen lezen graag sensatie doch hier ligt de fout niet bij DKV. Om 4u had ze nog 0,7 promille, hoeveel had ze dan niet toen ze ging slapen? Dan heb je voldoende uit denk ik
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Velen snappen het nog altijd niet. Verzekeringsmaatschappijen zoeken altijd in de eerste plaats hoe ze niét moeten betalen.
  • lucien luyten

    6 jaar geleden
    Er is geen enkele verzekering die je gaat vervoeren als je niet stabiel bent, want moest je overlijden tijdens overbrenging, krijgen zij de schuld !