© Photo News

© TM

thumbnail: null
thumbnail: null

Honderden klachten over ticketverkoop Coldplay: “652 euro kwijt, maar geen tickets”

Afgelopen vrijdag zorgde de ticketverkoop voor het concert van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion voor heel wat stress en ontgoocheling bij duizenden fans. Bij sommige volgde de grootste frustratie pas toen ze hun rekeningafschriften nakeken. “Ik heb geen tickets, maar ik ben wel 652,22 euro kwijt”, zegt een vrouw uit Bilzen.

Thomas Jansen

Wie zich vrijdagochtend, na het passeren van de virtuele rij, al verheugde op tickets, kwam vaak alsnog bedrogen uit. Het grootste probleem situeerde zich immers bij de betaling, die bij heel wat verrichtingen aangaf dat er een technische storing was. Nu blijkt echter dat er bij een aantal van die ‘mislukte’ betalingen toch geld van de rekening gegaan is, ook al werd er geen ticket verkocht. Zo probeerde een alleenstaande mama uit Bilzen meermaals twee tickets te kopen. Resultaat: vier keer geld van de rekening, voor een totaal van 652, 22 euro. “Maar desondanks heb ik geen enkel ticket ontvangen”, zucht de vrouw. “Ik heb al contact gezocht met Ticketmaster via e-mail, telefoon en Facebook, maar tevergeefs.”

Ticketmaster België, dat de verkoop organiseerde, zegt dat alle gedupeerden vandaag een e-mail ontvangen hebben met meer informatie (zie foto). “Iedereen zal vandaag of morgen zijn geld terugkrijgen”, zegt Dieter Kraewinkels, directeur bij Ticketmaster. “Bij de verwerking van de betalingen is er wat misgelopen met het systeem, wat voor een reeks problemen gezorgd heeft. Wij hebben daarover ondertussen een paar honderd klachten ontvangen. Ook wie niets gemeld heeft, zal zijn geld terugkrijgen als dat onterecht van de rekening gegaan is. Dat systeem werkt immers volledig automatisch.” Een tegemoetkoming zit er voor de gedupeerden niet in. Wel worden zij, zo meldt Ticketmaster in de e-mail, bovenaan de wachtlijst geplaatst voor tickets die vrijkomen.

Tickets voor de eerste show van Coldplay, op 21 juni, waren vrijdag in een half uur uitverkocht. Daarna kondigde Live Nation aan dat Chris Martin en co een tweede concert zouden geven op 22 juni. Ook die tickets gingen vrijdag al allemaal de deur uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer