© Isosport

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Sportieve revanche voor Beerschot Wilrijk tegen Cercle na late goal van Hoffer

Beerschot Wilrijk heeft zich na een verdiende 1-2 zege bij Cercle Brugge geplaatst voor de 1/8ste finales van de Beker van België. De Kielse Ratten namen zo sportieve revanche voor de verloren promotiefinale van vorig jaar tegen datzelfde Cercle. De zege in Brugge is ook een opsteker voor coach Stijn Vreven, die na de 1-3 nederlaag tegen Lommel opnieuw onder vuur lag.

Koen Frans

Herbeleef hier de fasen van de wedstrijd.

EINDSTAND. Cercle Brugge - Beerschot Wilrijk 1 - 2

In een quasi leeg Jan Breydelstadion hoopten zowel Cercle Brugge als Beerschot Wilrijk vertrouwen te tanken na enkele mindere prestaties in de competitie. De thuisploeg deed dat met negen nieuwe namen in de basiself. Spaarde Cercle-trainer Laurent Guyot zijn sterspelers voor de Brugse derby van komend weekend of onderschatte hij de bezoekers uit 1B? Bij Beerschot Wilrijk werd er na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Lommel niet getwijfeld aan trainer Stijn Vreven. Een goed gesprek tussen de technische staf en de spelers zorgde ervoor dat de coach terug greep terug naar de achterlijn en het middenveld van vorig seizoen. Mo Messoudi mocht als nummer tien vrij rondzwerven achter het aanvalstrio Vanzeir – Noubissi – Brogno. Jimmy De Jonghe kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen. Deze bekeraffiche kreeg door de spannende promotiefinales van vorig seizoen dus nog een extra pigment. Zo mochten de meegereisde Beerschotsupporters pas erg laat het bezoekersvak betreden omdat de stewards er eerst tientallen stickers van de thuisaanhang moesten verwijderen. Stickers die verwezen naar de late penalty die vorig jaar besliste over eerste of tweede klasse.

Vroege goal

De bezoekers uit Antwerpen begonnen vrank en vrij aan de partij en dat leidde tot een vroege goal van Marius Noubissi. De Kameroense spits veroverde de bal na geaarzel in de Cercle-defensie en poeierde met zijn linker onhoudbaar binnen: 0-1. Na die snelle openingsgoal nam groen-zwart het initiatief over. Een schotje van Bongiovanni dwarrelde voorlangs, maar even voor het halfuur was het toch prijs. Jimmy De Jonghe liet zich kinderlijk eenvoudig in de luren leggen door Serge Gakpé, die de bal netjes in de kruising krulde. Beide ploegen toonden daarna nog maar weinig durf, de partij zat stevig op slot. Op slag van rust kreeg Beerschot Wilrijk toch nog een uitgelezen kans om opnieuw op voorsprong te komen. Doelman Van Damme ramde Vanzeir neer in de zestien, maar Alex Maes faalde vanop de penaltystip.

© Photo News

© Isosport

In de tweede helft werd een bleke Vanzeir vervangen door Tissoudali, maar het duurde ruim een kwartier voor we nog eens een kans zagen. De Belder kwam een teen te kort om een scherpe voorzet van Abud binnen te glijden. Nadien kwam Beerschot Wilrijk opnieuw beter in de wedstrijd. Prychynenko knikte een vrijschop van Messoudi naast en Noubissi kraakte zijn schot vanuit een schuine hoek. Guyot voelde dat hij moest ingrijpen en bracht met Gianni Bruno en debutant Kylian Hazard, het jongere broertje van Eden en Thorgan, twee frisse aanvallende krachten in het veld. Ook Vreven greep in, hij bracht Vancamp en Hoffer voor Messoudi en Noubissi.

Verdiende zege

© Photo News

Er gebeurde een hele tijd niets meer, tot vijf minuten voor tijd de ervaren Denis Prychynenko zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg na een onnodige trekfout. Beerschot Wilrijk moest het slot van de partij met een mannetje minder zien door te komen. Maar dat deerde de bezoekers niet. De ingevallen Jimmy Hoffer twijfelde niet toen een afgeweerde hoekschop van Jorn Vancamp voor zijn voeten viel. De Oostenrijker knalde de bezoekers opnieuw op voorsprong. Vorig seizoen kraakten de Kielse Ratten in het Jan Breydelstadion nog in de absolute slotfase, maar deze keer konden ze de voorsprong wél over de streep trekken. Cercle Brugge kon enkele geen kans meer afdwingen en verdwijnt zo roemloos uit het bekertoernooi. Voor Beerschot Wilrijk was de verdiende zege in Brugge toch een (kleine) sportieve revanche na de gemiste promotie van vorig seizoen.

© Isosport

Beerschot Wilrijk: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, Van Hyfte, Maes, Messoudi (69’ Vancamp), Brogno, Noubissi (78’ Hoffer), Vanzeir (56’ Tissoudali)

Vervangingen: 56’ Vanzeir vervangen door Tissoudali, 63’ Gakpé vervangen door K. Hazard, 63’ De Belder vervangen door Bruno, 69’ Messoudi vervangen door Vancamp, 78’ Noubissi vervangen door Hoffer, 83’ Omolo vervangen door Lopez

Doelpunten: 12’ Noubissi (0-1), 26’ Gakpé (1-1), 88’ Hoffer (1-2)

Gele kaarten: 23’ Prychynenko (tackle), 43’ Appin (fout), 45’ Van Damme (fout), 78’ Omolo (opstootje), 85’ Prychynenko (trekfout), 86’ Lopez (fout), 90’ Maes (spelbederf)

Rode kaarten: 85’ Prychynenko (twee keer geel)

Scheidsrechter: Bart Vertenten

Toeschouwers: 1.500

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners