De Wever zet deur op kier voor Groen, Van Besien doet ze terug dicht

Bart De Wever en Wouter van Besien © Belga

Huidig Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) blijft er ook na de meest recente peiling bij dat hij het liefst wil doorgaan met de huidige coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld.

Gevraagd naar een eventuele coalitie met Groen indien de Antwerpse kiezer dit vrijwel noodzakelijk maakt, antwoordde De Wever vrijdagmiddag bij VTM Nieuws echter dat ‘een stad niet onbestuurbaar kan blijven’. Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien zegt daarentegen nog steeds alleen een ‘progressieve coalitie’ te willen sluiten.

De huidige coalitie heeft volgens De Wever ‘heel krachtig kunnen besturen’ op het vlak van financiën, veiligheid en identiteit. ‘Ik wil daar liever niet op terugkomen’, stelt hij, maar een coalitie met Groen volledig uitsluiten doet De Wever dus niet. Van Besien herhaalt intussen dat ‘een progressieve coalitie binnen handbereik’ ligt. ‘N-VA begint te zwalpen na een slechte peiling’, zegt hij over de reactie van De Wever. ‘Ik blijf duidelijk.’ Die progressieve coalitie noemt Van Besien ‘ons enige scenario’ en hij zegt verder te geloven dat een andere situatie zich na 14 oktober niet zal stellen. ‘De ommekeer komt eraan’, meent Van Besien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content