Waals minister van Begroting Jean-Luc Crucke.
Volledig scherm
Waals minister van Begroting Jean-Luc Crucke. © BELGA

Waalse begroting voor 2019 "in evenwicht zonder nieuwe belastingen"

BinnenlandDe Waalse regering heeft afgelopen nacht een akkoord gesloten over een begroting in evenwicht voor 2019. Die begroting is gebaseerd op een verlaging van de overheidsuitgaven "zonder afbreuk te doen aan prioritair beleid" en recepten "die de koopkracht van de Walen niet zullen raken". 

24 reacties

  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Katholieken, socialisten, liberalen en groenen hebben de Vlamingen verkocht en zijn verantwoordelijk voor de miljarden transfers. Je moet niet boos zijn op de Walen, ze zijn betere onderhandelaars, het is ook hun schuld niet dat Vlaanderen een big brotherstaat geworden is met één bedoeling, zoveel mogelijk geld uit je zakken kloppen.
  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Jean-Luc Crucke. Geld te kort bel even naar het Vlaams parlement de 7 miljard ligt klaar ,! Wens jou een goede ontvangst !! Succes
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Hier in België betalen de Vlamingen de belastingen en de boetes op overdreven snelheid etc...etc.... In Wallonië zijn er in vergelijk bijna geen flitspalen.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Het zal wel. Dankzij het geld van de Vlamingen. Wij zijn de bank en sponsor van het Brusselse EN het Waalse Gewest..
  • Per Bloem

    6 jaar geleden
    Start een bedrijf in Vlaanderen en een in Wallonië Wie zou het vlugste open zijn denk je Niet de hard werkende Vlamingen wel de luie Walen Daar heb je op een korte tijd alle vergunningen en alle paperassen om te starten Arm Vlaanderen met hun jobs jobs jobs de grote bedrijven gaan naar Nederland of Duitsland en klopt Wallonië Laten de overheden in Vlaanderen links liggen