Elon Musk en Tesla hebben vandaag een schikking getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Als onderdeel van de schikking moet Musk binnen 45 dagen aftreden als bestuursvoorzitter van Tesla.
Volledig scherm
Elon Musk en Tesla hebben vandaag een schikking getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Als onderdeel van de schikking moet Musk binnen 45 dagen aftreden als bestuursvoorzitter van Tesla. © AP

Elon Musk treft schikking met Amerikaanse beurswaakhond en treedt af als bestuursvoorzitter van Tesla

Elon Musk en Tesla hebben vandaag een schikking getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Als onderdeel van de schikking moet Musk binnen 45 dagen aftreden als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla en mag hij die functie drie jaar lang niet vervullen. Ook moeten Musk en Tesla ieder een boete 20 miljoen dollar betalen. Musk blijft wel CEO van Tesla.

26 reacties

  • jeroen van gelder

    6 jaar geleden
    Wat hij aan het doen was, kon gewoon niet onbestraft blijven. Hij was constant de aandeelprijs aan het beïnvloeden met zijn tweets. Op deze manier kan hij de prijs naar zijn hand zette, en kan hierdoor geld afhandig maken van de minderheidsaandeelhouders. - Zo een beïnvloeding kan gewoonweg niet onbestraft blijven.
  • eric reynebeau

    6 jaar geleden
    De kwartaalcijfers zijn zeer gunstig dixit Manno Meyers. En op wat stoelt u die bewering van een bedrijf dat nog nooit 1 dollar winst gemaakt heeft en zijn productie van Model 3 maar niet op de rails krijgt? Voorkennis? Vertrouweling van Musk? Of gewoon zeveraar....
  • Christian Deckers

    6 jaar geleden
    In de praktijk en dagelijkse huishouding van Tesla verandert er dus niets en is het bedrijf met zekerheid ten dode opgeschreven. Maakt nog dagelijks verlies en is niet 1 dag winstgevend geweest. Musk gelooft zélf allerminst in een toekomst voor Tesla, gezien hij zijn eigen miljarden niet verder riskeert. De schamele dollars van argeloze beleggers wereldwijd zijn echter nog altijd welkom. Dat zijn intussen ook al flink wat miljarden.
  • Hans De Lille

    6 jaar geleden
    Misschien is er dan toch nog hoop voor Tesla
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Topkerel Elon musk hij weet beslist wat hij aan het doen is,en de slapende mute hieronder loopt erin schitterend !