Borgerhoff
Volledig scherm
© Borgerhoff

Professor UHasselt: "Fuseer alle Limburgse gemeenten tot 'stad Limburg"

Opmerkelijk voorstel van UHasselt-professor Lode Vereeck op de voorpagina van Het Belang van Limburg: fuseer alle 42 gemeenten uit de provincie tot één grote 'stad Limburg'. Die nieuwe en grootste stad van Vlaanderen zou zo 600 miljoen uit het gemeentefonds krijgen. Om de eigenheid van de provincie te bewaren, zouden er in ruil 42 districten moeten komen naar Antwerps model.

38 reacties

  • jack vandenhende

    6 jaar geleden
    Daar zal CD&V niet om lachen .
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Fuseert alle universiteiten in Vlaanderen. Grote besparingen mogelijk door het verminderen van het aantal professoren.
  • Carl Vangenechten

    6 jaar geleden
    Fuseer eerst Belgisch en Nederlands Limburg.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Heel Limburg beschouwen als één stad is absurd. De gemeenteraadsverkiezingen zullen nog meer lijken op Vlaamse en federale verkiezingen. Het zal zeker de 'kloof met de burger' niet verkleinen. Schaf dan ineens alle gemeentes af zodat er alleen 5 provincies overblijven met districtsraden. Als het ENIGE voordeel is dat Limburg meer subsidies zal krijgen kan men ook gewoon het systeem van subsidiëring veranderen.
  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Hij heeft in feite gelijk. Waarom moeten hier zoveel baronieën zijn met van die onbeheerste dictators die tegen wil en dank hun zin doordrijven en vooral niet accepteren dat iemand een ander gedacht heeft. Ik vind het gedacht van de drie steden het beste. Veel materiaal kan dan op 1 hoop terecht komen en gebruikt worden voor de gehele gemeenschap. Men zou zulke entiteit kunnen onderverdelen in districten die hopelijk niet de gemeenten zijn en met 1 vertegenwoordiger.