iStock
Volledig scherm
© iStock

Kwart van de verkeersdoden is ouder dan 65 (Vias institute)

Eén op de vier verkeersdoden in ons land is een senior. Tien jaar geleden was dat nog één op de zes. Per afgelegde kilometer is het risico om zwaargewond te worden of te sterven vier keer hoger voor oudere personen in vergelijking met alle andere weggebruikers. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Vias institute.

44 reacties

  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Volgens mij zijn dit ferme leugens.Ik ben zelf 66 en in mijn vriendenkring is het zeldzaam dat iemand betrokken raakt in een ongeval(met auto) in fout.Waar halen ze al deze waanideeen dat ouderen onvoorzichtig zijn.Integendeel!
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Moeten ze misschien verplicht thuiszitten? Om plaats te ruimen voor de jongeren? De oorzaak is natuurlijk de elektrische fiets die veel te snel kan rijden. Ze vliegen voorbij mijn deur. Ze hebben precies geen tijd genoeg als bruggepensioneerden en gepensioneerden.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Het is dat aan de dokters om hun rijvaardigheid te laten stoppen indien ze suiker of ander hebben die gevaar kan zijn Maar hoeveel gaan uit hun eigen stoppen wanneer op hun medicatie staat niet rijden met wagen Zelfs al ben je maar 30jaar!!
  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    En hoeveel van die verkeersdoden hebben met moto's en brommers te maken? Iedere zomer tientallen. De moto is een killer.
  • François Vande Wynckel

    6 jaar geleden
    En die resterende drie kwart, welke groep is dat? Ongevallen zullen altijd gebeuren, maar ik weet zeker dat de meeste ouderen bezadigde chauffeurs zijn. Sla gewoon eens de krant open op maandag, dan weet ge welke groep het meest vertegenwoordigd is.