© Jan Van der Perre

Binnenkort ook elektrische deelsteps mogelijk in Antwerpen

Na deelwagens, -brommers en -fietsen zet Antwerpen de deur open voor elektrische steps. In een nieuw reglement is het aantal exemplaren vastgelegd op 2.250. Maximum drie bedrijven mogen zo’n systeem van steps aanbieden in Antwerpen met telkens tussen de honderd en duizend exemplaren.

svw

Binnen de Ring is er wel een beperking van vijfhonderd steps exemplaren. Binnen de Ring is er wel een beperking van vijfhonderd steps per aanbieder. Er hebben al enkele aanbieders aangeklopt bij de stad. Daarom dat er een verfijning van het reglement nodig was.

“Met de beperking van vijfhonderd deelsteps binnen de Ring beletten we ook dat aanbieders zich alleen op dat gebied concentreren”, zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). “Het maximum is ingegeven door ervaringen in andere steden. Als het onbeperkt is, ontstaat er wildgroei.”

De deelsteps mogen door de gebruiker worden achtergelaten op de plek van bestemming. “We zijn hier losser dan bij sommige deelfietssystemen”, zegt Kennis. “Toch zullen we ook bij de elektrische deelsteps vragen dat er enkele vaste plekken zijn om het vervoermiddel achter te laten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER