© Reporters

Drie weekends hinder op E19 door werken tussen Wilrijk en Kontich

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor verkeershinder tijdens de volgende drie weekends door werkzaamheden op de E19 tussen Wilrijk en Kontich. Van vrijdagavond 5 oktober tot zondag 7 oktober wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven wel steeds twee rijstroken open.

Volgens AWV is de rechterrijstrook van het wegdek in enkele zones tussen Wilrijk en Kontich aan vernieuwing toe en zal daarom in beide richtingen de asfaltlaag worden aangepakt. Dat moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.

Van 5 tot 7 oktober gaat het om een traject van 3 kilometer richting Antwerpen. Er zullen steeds twee rijstroken beschikbaar zijn, maar de afrit Wilrijk (nr. 6) richting Antwerpen zal tot zondagochtend afgesloten zijn. Er wordt een omleiding voorzien via de afrit Kontich (nr. 7) aangezien de op- en afrit aan het UZA uitsluitend gebruikt mogen worden door prioritaire voertuigen.

Van 12 tot 14 en van 19 tot 21 oktober wordt er gewerkt richting Brussel, respectievelijk over een afstand van één kilometer tussen Edegem en Kontich en 1,2 kilometer ter hoogte van de Craeybeckxtunnel in Wilrijk. Tijdens dat derde weekend zal de oprit Wilrijk (nr. 6) vanop de R11 dicht zijn en zal de E19 richting Brussel niet bereikbaar zijn vanop de Antwerpse ring. Er wordt een omleiding voorzien via de A12.

AWV benadrukt tot slot dat er in de werfzones een snelheidsbeperking zal gelden van 70 km/u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER