Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Shutterstock

Wasbeer rukt op in Nederlands Limburg: "Neerschieten enige optie"

De wasbeer is in Nederlands Limburg bezig aan een opmars en dat baart de provincie zorgen. Er zit niets anders op dan de dieren af te schieten, blijkt uit antwoorden van de provincie Limburg op vragen van de Partij voor de Dieren (PvdD).

30 reacties

  • evelyne dewulf

    6 jaar geleden
    houdt ze als huisdieren. ze zijn heel aanhankelijk
  • Wendy Sloots

    6 jaar geleden
    Er zijn teveel mensen, ni te veel wasberen
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het is een invasieve soort die hier niet thuis hoort. Ingevoerd 90 jaar geleden en heeft zich zo verspreid doorheen Europa. Kweekt snel en zijn hele slimme diertjes die zich aanpassen aan de mens. Leren van hun ervaringen en geven die zelfs door aan de volgende generatie.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De wasbeer (ook wel trash panda genoemd) is heel gevaarlijk voor ons ecosysteem. Een beetje zoals de japanse hoornaar. Hier hebben ze vrijwel geen natuurlijke vijanden, en ze zorgen ervoor dat veel dier- en plantensoorten in aantal afnemen. 'n Beetje vergelijkbaar met een vos, maar dan erger. Soms moet je 1 soort uitroeien om tientallen andere soorten te beschermen. Maar dat snappen sommige mensen niet.
  • lieve vanderstraeten

    6 jaar geleden
    Jongens toch, ge kweekt dieren, fazanten, patrijzen, everzwijnen, vossen, wolven, wasberen en dan zet ge deze dieren uit, alleen om de jagers ter willen te zijn. Een echte schande, laat de natuur zijn ding doen en onderbreek deze cirkel niet.