© © VRT

Noodcentrale in Limburg opnieuw bereikbaar via sms voor doven en spraakgestoorden

De sms-applicatie waarmee doven en spraakgestoorden het noodnummer 112 kunnen bereiken, is in de provincie Limburg hersteld en opnieuw bruikbaar. Donderdagvoormiddag was er tijdelijk een technisch probleem met de applicatie. Dat bevestigt de Directie 112 van de FOD Binnenlandse Zaken aan Belga.

Donderdagvoormiddag was er zo’n drie uur lang een technisch probleem met de sms-applicatie naar aanleiding van een nieuwe mailserver. “Volgens onze eerste analyse zouden er geen oproepen verloren gegaan zijn”, zegt Thomas Biebauw, communicatieverantwoordelijke Directie 112 van de FOD Binnenlandse Zaken.

De sms-dienst is gericht op doven, slechthorenden en spraakgestoorden, maar de Directie 112 voorziet ook de app ‘112 BE’ voor de brede bevolking. “We raden aan om altijd de app te gebruiken en die biedt ook de mogelijkheid voor een versie die onafhankelijk van sms werkt”, vertelt Biebauw. “Op die manier kun je chatten met de noodcentrale in plaats van bellen.”

Volgens de eerste beschikbare informatie zou het technisch probleem geen verband hebben met de problemen die zich dinsdagnacht voordeden bij de noodcentrale 112 in de provincies Antwerpen en Limburg. Vanaf dinsdagvoormiddag waren die problemen verholpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer