Er zit een serieus haar in de boter tussen Brugs burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) en gewezen politicus en tweedeverblijver Hugo Coveliers.
Volledig scherm
Er zit een serieus haar in de boter tussen Brugs burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) en gewezen politicus en tweedeverblijver Hugo Coveliers. © Proot - Belga

Brugs burgemeester Landuyt stapt naar Cassatie als Hugo Coveliers zijn 4.000 euro aan parkeerboetes niet betaalt

Gewezen politicus Hugo Coveliers heeft bij het vredegerecht gelijk gekregen over het niet-betalen van 4.000 euro aan Brugse parkeerboetes. Coveliers (71) weigerde de boetes te betalen op grond van discriminatie.  Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) overweegt naar cassatie te stappen tegen het vonnis, anders moet zijn stad 4.500 extra parkeerkaarten uitreiken aan tweedeverblijvers.

44 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er is niets op tegen dat echte inwoners voorrang krijgen. Maar dan moet men geen echte belasting doen betalen voor dat 2e verblijf omdat men ook gebruik maakt van de plaatselijke voorzieningen zoals de inwoners. Want dat is dat niet meer zo.
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Ik zal dat probleem niet hebben omdat ik maar 1 huisje heb.
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Typisch SOS , altijd achterpoortje laten maar als een andere vindt , o wee . Op kosten van de Bruggeling gaat hij procederen , hij zou beter als zijn niet verdiend loon terug storten , parttime burgemeester , 2/5 , en volle wedde krijgen . Daar hoor ik hem niet over praten , de profiteur .
  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    De rechter heeft beslist. In het zand, Renaat.
  • eddy inghels

    6 jaar geleden
    coveliers woont met 2de woning toch op de parking, zijn STAD is toch de metropool