Meng Hongwei.
Volledig scherm
Meng Hongwei. © EPA

Interpol vraag China officieel om uitleg over vermiste voorzitter

Interpol heeft de Chinese autoriteiten officieel om informatie gevraagd over zijn vermiste voorzitter Meng Hongwei. Die reisde een week geleden van Parijs, waar de politieorganisatie is gevestigd, naar China en sindsdien heeft zijn familie niets meer van hem vernomen. Het Franse gerecht is een onderzoek gestart.

5 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    De naïviteit van Europa t.o.v. China kent geen grenzen. Er zijn nog altijd politici bij ons die aannemen dat China Communistisch is, terwijl het de meest extreme vorm van staatskapitalisme heeft waartegen de VS verbleekt. Het is ook een verpletteren dictatuur die stilletjes aan al zijn minderheden uitroeit.
  • Michel de Coorebyter

    6 jaar geleden
    Onze politieke witter dan wit wassers weten nog echt niet met wie ze te maken hebben. En noem ze maar China, Rusland, Turkije, ..... De dag dat we een ontwikkelingsland zijn en onder de voet gelopen worden zal het te laat zijn. En dat ze maar niet hopen dat het met enkele stakingen, betogingen of zelfs passief verzet zal opgelost worden. Het zal onze kinderen bloed zweet en tranen kosten om opnieuw aan de oppervlakte te komen.
  • Jos Bielen

    6 jaar geleden
    ik was vandaag in FR die is al terug
  • marc Deglin

    6 jaar geleden
    zal waarschijnlijk belastingen ontdoken hebben, in china verdwijn je dan voor een paar maanden , net zolang het onderzoek gaande is.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Zal waarschijnlijk niet terug willen dat zou ook kunnen en als hij daarom vraagt in china gaan ze hiermee akkoord,zou het niet kunnen misschien want interpol lijkt al goed op weg om trump te zijn heerser van de wereld