BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Hellebaut openhartig in De Zondag: "Het jaar dat ik olympisch kampioene werd, kreeg ik een netto maandloon van 1.450 euro"

Meer sportTia Hellebaut zette tien jaar geleden België op stelten. Onze beste hoogspringster aller tijden zweefde destijds in Peking naar de gouden medaille. “Als ik nu een lat zie liggen op 2 meter, dan denk ik: ‘Oh my god, hoe kan dat dat ik daar ooit over ben gesprongen?’”, luidt het in De Zondag.

40 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Och mens dank de hemel dat op die ene dag de Kroatische Blanka Vlasiç (nog steeds 2.08 m) op een mindere hoogte dat ene kleine foutje maakte of je was helemaal geen Olympisch Kampioene geweest. Die was toch van een ander kaliber.
  • Senne Vadegu

    6 jaar geleden
    Dieter Smeesters U haalt de woorden uit mijn mond, amen. Topsport is trouwens ook niet gezond. (In België is de controle/medische begeleiding wel van degelijke allooi, maar toch. Hoeveel Belgische sporters zijn er al niet doodgegaan aan hartfalen op jonge leeftijd?)
  • marc van de poel

    6 jaar geleden
    Het gaat niet over veel of niet veel. Het honderdvoudige dat sommigen krijgen om met een velooke te rijden, in een formule één te rijden of tegen een balleke stampen staat daar in schril contrast tegen over. Wij hebben 10 jaar geleden allemaal een hoge Borst opgezet met haar uitzonderlijke prestatie. Alleen betalen we er liever niet voor. We geven onze steun liever aan zij die inderdaad nu al het honderdvoudige verdienen.
  • Willem Van Kalsteren

    6 jaar geleden
    Ik denk dat is nu eens een toffe madam.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    1450 euro nettoloon OK, maar wat kwam er extra bij? Sponsers zoals ze zelf zegt? startpremies? Winstpremies ? Publiekstrekker op sport en andere evenementen? Portretrecht? Enz.