Direct naar artikelinhoud
verkiezingen

Buggenhoutse N-VA-kandidaat in opspraak na betrokkenheid bij drugsonderzoek

Jael De Nil.Beeld rv

Jael De Nil (23), kandidaat voor N-VA bij de komende verkiezingen in Buggenhout, is afgelopen weekend in opspraak gekomen omdat hij betrokken is bij een drugsonderzoek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Jael viel door zijn gedrag op bij de aanwezige security”, aldus een politiebron aan Het Laatste Nieuws. “Hij bezocht iets vaker het toilet dan wat een normale blaas rechtvaardigt, en altijd met andere mensen. Bovendien ging hij ook af en toe uit de zaal, met verschillende personen.” Volgens de bron haalde de politie de man uit de zaal. Hij zou "3 zakjes cocaïne" op zak hebben gehad.

De lokale N-VA-afdeling bevestigt dat er een ‘incident’ was afgelopen weekend. “Onze kandidaat is inderdaad betrokken geraakt bij een drugsonderzoek”, bevestigt lijsttrekker Wim Mommaers aan de redactie van Het Laatste Nieuws. “Maar wij wachten het lopende onderzoek af. Jael ontkent dat hij drugs gebruikt heeft, bij zich had en al zeker dat hij drugs gedeald heeft.” Aan zijn partij liet Jael weten dat "bij mensen uit zijn omgeving drugs gevonden is". “Hij heeft ons verteld dat er een aantal mensen - waaronder hij - zijn buiten geleid om ondervraagd te worden”, zegt Mommaers. “Hij is toen ook niet gearresteerd, maar moet wel binnenkort een bijkomende verklaring afleggen over wat hij gezien heeft in de fuifzaal.” 

'Hij is bereid om een drugstest af te leggen om aan te tonen dat hij helemaal niets fout gedaan heeft'
Lijsttrekker Wim Mommaers

Volgens Mommaers is de jonge kandidaat enorm aangedaan. “Hij is helemaal ondersteboven van de commotie die de politietussenkomst heeft losgemaakt”, klinkt het. “Hij is bereid om een drugstest af te leggen om aan te tonen dat hij helemaal niets fout gedaan heeft. Als partij keuren wij drugsbezit en dealen natuurlijk af, maar het vermoeden van onschuld is ook heilig voor ons. Of hij zo vlak voor de verkiezingen geflikt is? Daar hebben we geen aanwijzingen voor. Het lijkt er gewoon op dat hij de verkeerde man op de verkeerde plaats was.”