(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Damon De Backer

Experts: "België moet dringend noodplan opstellen voor klimaatopwarming"

Ons land moet dringend een noodplan opstellen, aangezien de klimaatvoorspellingen rampzalig zijn. Dat zeggen experts. Het wordt niet alleen warmer en droger. Zelfs als de temperatuur 'maar' anderhalve graad stijgt, zijn grote delen van West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen bedreigd door de stijgende zeespiegel.

64 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Ferdinand,er is wel degelijk effect,u zegt 0,2°c in 18 jaar. Dat is niet weinig,want op pakweg een mensenleven is dat een stijging van bijna 1°c!
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Marco Maerten, we kennen jouw geloof in klimaatmodellen ondertussen ook wel. De invloed van de zon is in die modellen in ieder geval onderschat, maar de invloed van oceaanstromen zit er zelfs helemaal niet in: daar weet men niets van. Sinds 2000 is er nog nauwelijks opwarming: 0,2 graden in 18 jaar, inclusief een super El Niño, ondanks 40 ppmv CO2 er bij. Waar is het effect van CO2 dan?
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Kirsten,intussen ken ik uw ontkenningskramp al. In één zaak had u gelijk kunnen hebben,normaal zaten we nu in een koudere periode met 2030 als hoogtepunt door extreem lage zonactiviteit.Deze t°-daling is echter meer dan tennietgedaan door onnatuurlijke factor;de MENS. Het is zelfs sinds 1980 0,7°c warmer geworden wereldwijd.Normaal was het net 0,5°c kouder= netto stijging= +1,2°c!
  • Marc Puystiens

    5 jaar geleden
    Jup, alleen Belgie, want die opwarming stopt aan de grenzen, net als de radioactiviteit van tsjernobyl destijds.
  • jos robben

    5 jaar geleden
    wie gelooft deze groene larie nu nog