De fles is minstens 47 jaar oud, want ze dateert van voor het decimale muntstelsel.
Volledig scherm
De fles is minstens 47 jaar oud, want ze dateert van voor het decimale muntstelsel. © Burnham Coastguard/Facebook

Plastic fles spoelt na 50 jaar "bijna als nieuw" aan: "Schokkend hoelang vuilnis kan overleven"

Dat oceanen hopeloos vervuild zijn met schadelijk afval, wéten we. Een recente vondst van de Britse kustwacht toont dit nog eens pijnlijk aan. Een plastic fles die minstens 47 jaar oud is, spoelde aan op Brean Beach in Somerset. "Het lijkt nog bijna nieuw", zei de kustwacht. "Het is schokkend hoelang vuilnis kan overleven en de natuur schade kan toebrengen".

28 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    plastiek ok das een probleem maar dat die fles al zolang in zout zee water en i alle weer en wind en nog nieuw uitziet ,maak je mij niet wijs sorry,kleuren vergaan altijd door zonlicht
  • jean-pierre rejek

    6 jaar geleden
    Plastiek vergaat niet en de rest is zever ,overal ligt plastiek en alles wat ge vast pakt is met plastiek verpakt ,het zijn d bedrijven die alles met plastiek verpakken voor hun eigen gemak en de rest is dat uw zorg wat er ook me gebeurd .
  • Luc Peeters

    6 jaar geleden
    Patrick Wegers, goed gezegd 100% gelijk.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Wat gebeurt er eigenlijk met de afval die we gesorteerd afgeven ? Geen enkele journalist houdt zich daarmee bezig. Ik zou het graag willen weten. Mijn etiketten op mijn zaaipotjes zijn na twee weken onleesbaar wegens slakken, de regen, de zon. En al mijn confituurpotten laten hun etiketten los na een halfuurtje warm water. Dit was een oude fles pas in het water gegooid. Nog erger, dus.
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    GELUKKIG is deze fles NIET opgelost in het water, nu is ze uit het water en NIET in onze voeding terecht gekomen.