Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © iStock

Belg spaart 80 miljard euro aanvullend pensioen bijeen

De pensioenreserves opgebouwd in het aanvullend pensioen, of de zogenaamde tweede pensioenpijler, zijn begin dit jaar opgelopen tot meer dan 80 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van Sigedis, de vzw die de data beheert voor de sociale zekerheid.

7 reacties

  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Er zijn geen twee miljoen mensen met een tweede peiler pensioenvoorziening. Dus het is eerder 40.000€ per persoon, te verdelen over een pensioenduur van 20 jaar is dat 170€ per maand. Daar tegenover staat het gemiddelde supplement ambtenarenpensioen van ruim 1300€ per maand voor 500.000 personen.Het wordt opgehoest door 4 miljoen werkende personen. Die betalen daar dus elk ook ongeveer 170€ belastingen per maand voor.
  • Freddie Lamers

    6 jaar geleden
    Het liefst zou de overheid hier graag een greep in doen. Is in Nederland ook gebeurd destijds onder het bewind van Ruud Lubbers. Er verdween maar liefst 30 miljard €.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    en de staat is de wettige erfgenaam ...
  • johan de bondt

    6 jaar geleden
    Mario, ambtenaren hebben geen 2de pensioenpijler... en die 80 miljard is de som voor bijna 4 miljoen mensen. Gemiddeld 20000 de man. Mediaan wellicht eerder 10000...
  • Roger Sartet

    6 jaar geleden
    Voor diegene die een tweede pijler hebben ...N-VA open vld is dat goed nieuws . De gewone werkende man die keek er naar .