woensdag 10 oktober 2018 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Elien Janssen: “De finish bereiken is mijn enige ambitie.” Inzet: een foto uit Hawaï, die ze postte op Instagram.  Tp

Elien Janssen (28) uit Genk heeft ruim 68.000 volgers op Instagram

“Via crowdfunding”

Twee jaar geleden in Barcelona greep Elien Janssen (28) nog net naast een ticket voor Hawaï. Begin augustus dit jaar was het in Maastricht wel bingo voor de uit Wijchmaal afkomstige Genkse. In 10u30 finishte ze als eerste in haar leeftijdsklasse en realiseerde ze haar grote doel: één keer aan de start van de Ironman op Hawaï staan. “De finish bereiken is mijn enige ambitie”, zegt de triatlete van Ironteam Hasselt, die daarvoor een crowdfunding opzette.

Thomas Dessers: “Dit keer zal ik geen stress hebben.”  KH

Thomas Dessers (26) uit Hasselt start voor de tweede keer in Hawaï

“Ik wil dicht tegen de 9 uur finishen”

Drie jaar nadat hij zijn eerste Ironman van Hawaï deed, duikt Thomas Dessers zaterdag in Kona opnieuw het zeewater in. En met ambitie. “Voordeel is dat ik nu geen stress zal hebben. Ik wil sneller finishen dan in Zürich, waar ik me in 9u20 voor Hawaï kwalificeerde. Zo dicht mogelijk tegen de 9 uur is het doel”, blikt de 26-jarige Hasselaar vooruit.

Guy Achten, met vrouw en vier kinderen: “Ik wil voor het donker binnen zijn.” Tom Palmaers

Guy Achten (39) uit Sint-Truiden is anesthesist en papa van vier kinderen

“Gezond en wel finishen, dat is het doel”

Truienaar Guy Achten, 39, papa van vier kinderen en anesthesist in het Sint-Trudo Ziekenhuis van Sint-Truiden, kwalificeerde zich vorig najaar in het Amerikaanse Louisville in iets minder dan 9u23 voor de Ironman van Hawaï. “Vier jaar geleden deed ik in Frankfurt pas mijn eerste volledige triatlon. Hawaï wordt een sprong in het onbekende. Doel is voor het donker binnen zijn”, grapt Achten, net als Elien Janssen lid van Ironteam Hasselt.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws