Miranda Ulens (rechts) met het ABVV/FGTB-bestuur. Robert Verteneuil (met bloemen) volgde vorig jaar Rudy De Leeuw op als voorzitter.
Volledig scherm
Miranda Ulens (rechts) met het ABVV/FGTB-bestuur. Robert Verteneuil (met bloemen) volgde vorig jaar Rudy De Leeuw op als voorzitter. © BELGA

ABVV maakt brandhout van regering Michel: "Economisch wanbeleid"

 De socialistische vakbond buist het sociaal-economisch beleid van de regering Michel. "Deze regering is niet waardig om regering genoemd te worden", aldus Miranda Ulens, de nieuwe algemeen secretaris van het ABVV. De vakbond roept op om bij de parlementsverkiezingen te stemmen voor "politieke partijen die wel een sociaal beleid voeren".

79 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    +30 € per maand meer( takshift) maar ook + 400 meer aan diesel, +300€ meer aan elektriciteit . Voor de mensen die niet goed kunnen rekenen : dus + 360 € ( oei, dat was bruto) ,wordt dus + 210€ - 700 € = - 490 € zonder al de bijkomende heffingen ( vroeger noemde men dat belastingen) Ik had het nooit gedacht maar ik en met mij veel anderen krijgen heimwee naar de sossen.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    AB Inbev,VOKA,Frernand Huts e.d zijn nochthans zeer tevreden over deze regering.
  • Francois Troch

    6 jaar geleden
    Jose Van Hauwaert : werkmensen en gepensioneerden meer gekregen, waar haalt ge dat, wilt u mijn pensioen eens zien 10 euro brutto per maar meer en 200 euro meer belastingen
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Waar zou ik zeggen,met een economische groei zoals we nu kennen er nog niets van bakken is echt wel ondermaats.
  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    geen enkele partij heeft voor een gepensioneerde nog nut ,integendeel, nog veel te verliezen van zijn koopkracht de volgende jaren, éénder wie er in de regeringen zal komen de volgende 30 jaar. armoede tot en met staan deze te wachten.