Dejan Veljkovic, "huismakelaar" van Lokeren en KV Mechelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dejan Veljkovic wordt samen met Mogi Bayat gezien als de invloedrijkste voetbalmakelaar van België. Waar de flamboyante Bayat de schijnwerpers niet schuwt, staat Veljkovic binnen het voetbalwereldje bekend om zijn discretie en werkkracht. De 48-jarige Serviër wordt wel eens de huismakelaar van Lokeren en KV Mechelen genoemd, maar zijn invloed en tranfers gaan veel verder dan dat. Veljkovic heeft coaches en spelers bij alle Belgische eersteklassers. Na een bescheiden carrière als voetballer, onder meer in tweede klasse bij Eendracht Aalst, stapt Veljkovic de wereld van de makelaars in. Hij heeft een groot netwerk en realiseert al snel enkele lucratieve transfers, in het begin vooral voor Lokeren en KV Mechelen. Zo haalt hij onder meer Ivan Vukomanovic en Ivan Leko naar de Oost-Vlaamse club. Aristide Bancé (1,5 miljoen euro naar Metalurg Donetsk) en Moussa Maazou (bjna 3 miljoen euro naar CSKA Moskou) spijzen dankzij Veljkovic de clubkas.

Bij KV Mechelen zijn de transfers van Ivan Obradovic en Milos Kosanovic een schot in de roos. Zij worden binnengehaald voor een habbekrats en verkocht voor een veelvoud, aan respectievelijk Anderlecht en Standard.

Veljkovic slaagt er in 2011 ook in om Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani naar Anderlecht te halen, wat hem eeuwige dankbaarheid oplevert in de hoofdstad: een jaar later is Anderlecht kampioen.

Hij heeft ook een hand in uitgaande transfers van spelers als Mbark Boussoufa (Anzji) en Jonathan Legear (Terek Grozny).

bron: Belga