In Ierland en Noord-Ierland wordt opnieuw gevreesd voor een grens tussen beide gebieden.
Volledig scherm
In Ierland en Noord-Ierland wordt opnieuw gevreesd voor een grens tussen beide gebieden. © AFP

Barnier gooit knuppel in het brexithoenderhok: "Er komen administratieve controles tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland"

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zal leiden tot administratieve controles tussen Noord-Ierland en Groot-Brittannië. Dat heeft de Europese onderhandelaar Michel Barnier gezegd. Of dat aanvaardbaar is voor premier Theresa May, is nog maar de vraag.

7 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    We moeten nu eenmaal de EU buitengrenzen beter beveiligen.
  • William Bonny

    6 jaar geleden
    De Britten mogen blij zijn dat ze uit Europa gaan stappen. Enkele aanpassings jaren en ze zijn van het monster Europa verlost.
  • Kristof verbeeck

    6 jaar geleden
    Was de reden voor deze brexit niet de te lakse grenzen van Europa ? Wel therera, dit is wat men noemt KARMA Jullie zijn voor harde grenzen Nu ze er komen maar in jullie nadeel is het plotseling onbespreekbaar Kom op zeg
  • Joan Lute

    6 jaar geleden
    Buitengrenzen zijn buitengrenzen en die moeten de Britten maar respecteren. Zij hebben zelf gekozen voor een breuk dus de gevolgen moeten ze net zoals de verantwoordelijkheid dragen tegenover iedereen inclusief hun eigen burgers die uiteindelijk de zwaarste tol zullen betalen. Isoleer de UK zou ik zeggen want uiteindelijk zijn we beter zonder als met hen af. Ze hebben altijd al dwarsgelegen.
  • trikken tricoyo

    6 jaar geleden
    Zonder de UK kon je zelfs niet spreken over EU, denk daar is bij na!?