© fvv

Matthias Schoenaerts op rode loper Film Fest Gent voor première van duikboottragedie ‘Kursk’

Niemand minder dan onze Belgische wereldster Matthias Schoenaert verscheen vanavond op het Film Fest Gent. Niet enkel op het scherm, in de duikboottragedie Kursk, maar ook op de rode loper. Ook Kursk-regisseur Thomas Vinterberg was erbij.

Cédric Maes

Schoenaerts verscheen op de rode loper van het Film Fest Gent aan de Kinepolis, samen met regisseur Thomas Vinterberg en acteurs en actrices Eva van der Gucht, Kristof Coenen, Sarah Lutz en Marjan De Schutter die belangrijke bijrollen spelen in de film. Matthias Schoenaerts vertolkt de rol van Mikhail Kalekov, kapitein-luitenant van de gezonken onderzeeër K-141 Kursk, naast andere wereldsterren als Colin Firth, Léa Seydoux en Michael Nyqvist.

118 doden

De film van de Deense regisseur gaat vanavond in Belgische première op het Film Fest Gent. De film Kursk vertelt het waargebeurde verhaal van de in 2000 gezonken Russische kernonderzeeër K-141 Kursk na een explosie aan boord. Het grootste deel van de 118-koppige bemanning komt meteen om het leven, maar 23 opvarenden weten zich achteraan in veiligheid te brengen in een afgesloten compartiment terwijl het gevaarte naar de bodem van de Barentszzee zinkt.

(Lees verder onder de foto.)

© Kursk

De reddingsactie sleept aan terwijl de 23 bemanningsleden op de zeebodem in leven proberen te blijven. “Hun wanhopige familieleden stuitten intussen op een muur van stilzwijgen en blijven in het ongewisse. Hoewel de Russische marine er met zijn verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, houden ze alle buitenlandse hulp af. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten”, staat te lezen in de synopsis van de film.

De vertoning van vrijdagavond is uitverkocht, voor maandag 15 en dinsdag 16 oktober zijn er nog tickets beschikbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer