© REUTERS

Tropische storm Leslie trekt over Portugal en Spanje: 15.000 woningen zonder elektriciteit

Orkaan Leslie, intussen een tropische storm, trekt over Portugal en Spanje. In de meeste delen van Portugal werd code rood afgekondigd omwille van de “ergste storm sinds 1842”. Felle regenval en hevige windstoten tot 190 kilometer per uur veroorzaken her en der problemen: tal van vluchten werden geannuleerd,15.000 mensen zitten zonder elektriciteit en op meerdere plaatsen werden takken van bomen gerukt. Voorlopig is er geen sprake van gewonden. Het noodweer trekt zondag ook richting Spanje.

mtm

Leslie ging in de nacht van zaterdag op zondag aan land in Portugal, ter hoogte van Figueira da Foz op zo’n 200 kilometer ten noorden van Lissabon. Daarbij werden windsnelheden tot 190 kilometer per uur gemeten.

De civiele bescherming raadde de mensen in Portugal aan om de kustzones te verlaten en nadien binnen te blijven. Vooral afgelopen nacht werd als kritiek bestempeld. Her en der was sprake van overstromingen, overvloedige regen, wilde zee en stevige rukwinden.

In de loop van zondag zal Leslie verder landinwaarts over Portugal en Spanje trekken, zo verwachten de weerdiensten. Daarbij zijn nog windstoten mogelijk van meer dan 110 kilometer per uur. Er wordt ook veel regen voorspeld, die mogelijk tot overstromingen kan leiden. Tegen zondagavond zou de storm moeten gaan liggen.

Lokale media maken melding van bijna 50 vluchten die in Portugal werden afgelast en 15.000 inwoners die zonder elektriciteit zitten.

© AFP

© REUTERS

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer