© BELGAIMAGE

Mogelijk 70 jobs bedreigd bij schoenenketen Eram

Ook bij schoenenketen Eram staan door een herstructurering mogelijk banen op de helling. Dat heeft de directie woensdag op een ondernemingsraad bekendgemaakt.

jdb

De directie wijst op de toegenomen concurrentie in de sector, en wil daarom een “toekomstplan” voor de Belgische activiteiten op poten zetten, aldus commercieel directeur David Gheerolfs in een mededeling. “Dat kan op termijn aanleiding geven tot het verdwijnen van banen”, zegt het bedrijf.

Volgens Pascal Strube van de Franstalige socialistische bediendebond Setca zijn de komende twee jaar zeventig banen bedreigd, waarvan 66 banen van winkelpersoneel. Evelyne Zabus van de christelijke bediendebond CNE bevestigt. Volgens de vakbondsvrouw heeft het bedrijf bij de aankondiging gewezen op een “dalende verkoop, een toegenomen concurrentie en de moeilijke aanpassing aan e-verkoop”.

Dertigtal winkels

Van elke winkel zal een rendabiliteitsanalyse worden gemaakt. “Het is mogelijk dat we op basis daarvan beslissen tot een herschikking in sommige delen van het land”, aldus François Feijoo, algemeen directeur van Eram.

Eram is een van origine Franse groep. In België telt de keten een dertigtal verkooppunten en worden 130 mensen tewerkgesteld. De voorbije maanden hebben al meerdere winkels de deuren gesloten, zeggen de vakbonden, onder meer in Bergen en Charleroi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer