Direct naar artikelinhoud
Voetbal

D-day voor verdachten van voetbalschandaal

Archiefbeeld van Mogi Bayat.Beeld BELGA

De negen verdachten in het voetbalschandaal verschijnen vandaag voor de raadkamer in Tongeren, die beslist of ze langer achter de tralies blijven. Spilfiguur Mogi Bayat werd gisteren opnieuw verhoord over zijn aandeel in het miljoenendossier met de opmerkelijke codenaam 'Zero'.

Het was gisterochtend druk aan de griffie in Tongeren, waar de advocaten van de negen verdachten van het recentste voetbalschandaal voor het eerst het dossier van hun cliënten konden inkijken. In het kleine kamertje kregen de advocaten niet veel tijd om de zes dikke kaften vol onderzoeksstukken uit te pluizen en de verdediging van hun cliënten voor de raadkamer vandaag voor te bereiden. Daarom wordt er rekening mee gehouden dat sommige advocaten vandaag uitstel zullen vragen.

Spilfiguur Mogi Bayat werd gisteren opnieuw op de rooster gelegd door de speurders. Volgens Bayats naasten kreeg de spelersmakelaar voorlopig nog geen vragen over miljoenenconstructies. "Hij snapt niet vanwaar al dat gegoochel met miljoenen komt", klink het. "De bedragen waarover hij bevraagd is, komen in de verste verte niet in de buurt van wat vorige week bekendgemaakt is. De politie vroeg hem uitleg over één spelerstransfer waarbij een bepaalde som niet correct zou zijn aangegeven. Dat is alles."

Bart Vertenten bij het verlaten van het politiekantoor.Beeld Photo News

Lees ook 'Voetbalfraude: 9 verdachten aangehouden, ook oud-manager Club Brugge-coach Leko in vizier'.