BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Meer dan half miljoen ‘verloren stemmen’ bij gemeenteraadsverkiezingen

Zondag gingen in Vlaanderen meer dan een half miljoen stemmen verloren door mensen die blanco of ongeldig stemden of mensen die niet kwamen opdagen.

35 reacties

  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Tel daar nog eens de linkse (en dus OOK verloren) stemmen bij. Dat is nog eens zo een kleine 3%.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Velen beseffen dat wat een "democratie" behoort te zijn, in werkelijkheid slechts een "lobbycratie" is, waarbij tal van burgers terdege beseffen dat hun billijke belangen behartigen geenszins de ambitie is van de meeste politici, daar die zich veeleer lijkt te beperken tot later nog eens herverkozen geraken.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Veel mensen hebben een ware aversie / dégou naar de politiek / naar de politici toe!! Vandaar de toenemende hoeveelheid 'blancostemmen' / afwezigheden... Dit is een boodschap voor de politici. Helaas zien ze het niet hé!!
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    5 jaar geleden
    Het is toch zeker wel een nationaal geheim geworden dat blanco stemmen en ongeldige stemmen regelrecht naar de meerderheid gaan. Dat is toch al lang geweten! Waarom zouden de politici anders zo aan de kiesplicht houden als het niet in hun voordeel zou zijn? Afschaffen die handel, en vlug een beetje!
  • Geert Decru

    5 jaar geleden
    Schaf gewoon de stemplicht af en dan kunnen bepaalde partijen het gewoon op hun buik schrijven;, die halen geen 5% meer. Schaf alle provincie/senaat.... besturen af en alle allerhande "postjes" uit en het zal een ander verhaal worden.