© BELGA

Parket gaat in beroep tegen elektronisch toezicht van vier verdachten in voetbalschandaal

Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing om vier verdachten in het dossier van de voetbalfraude onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat bevestigt het parket aan onze redactie.

maj,phu

Dinsdag werden vier personen vrijgelaten en onder elektronisch toezicht geplaatst: Thierry Steemans (financieel directeur bij KV Mechelen), Marija Bogojevska (de echtgenote van spilfiguur Dejan Veljkovic), Dragan Siljanoski (oud-manager van Club Brugge-coach Ivan Leko) en Karim Mejjati (een Brusselse voetbalmakelaar).

Het federaal parket heeft nu beroep aangetekend tegen dat elektronisch toezicht. Het beroep heeft betrekking op alle vier de verdachten, meldt het federaal parket, dat verder geen uitleg wenst te geven. Als het parket gevolgd wordt, moeten de vier dus nog een maand in de cel blijven.

Bayat en Veljkovic

“Supermakelaars” Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en scheidsrechter Bart Vertenten bleven sowieso al in voorlopige hechtenis. Dat is ook het geval voor Olivier Somers (mede-eigenaar en sportief verantwoordelijke van KV Mechelen) en Laurent Denis (gewezen advocaat van Anderlecht).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal