Getty
Volledig scherm
© Getty

Word jij gemanipuleerd? Experts leggen uit hoe je het ontdekt en wat je eraan kan doen

Heb je ooit al het gevoel gehad dat er iets ‘vreemd’ is aan die ene relatie die je hebt met die bepaalde persoon: je hebt het gevoel dat je onder druk wordt gezet, geen controle hebt en jezelf continue in vraag stelt? Dan kan het zijn dat je gemanipuleerd wordt. 

7 reacties

  • larissa versteeg

    3 jaar geleden
    Zelf was mijn beste vriendin heel manipulatief en was het voor ons einde vriendschap. Echter zie ik hetzelf nu bij een vriendin van m'n partner. En hij ziet t niet.T geeft spanning in onze relatie, althans, in ieder geval van mijn kant. Ik probeer hem uit te leggen wat het met mij doet op emotioneel vlak. Hij zegt alleen dat ik me geen zorgen moet maken. Via een psycholoog heb ik me leren wapenen, voor mezelf. Alleen nu is het een 3e persoon waar ik geen vat op heb. Weet niet wat ik ermee moet.
  • Sander Scaldis

    3 jaar geleden
    Het gekke is dat in het "moderne" verloningssysteem van 'functieclassificatie' dat stilletjesaan overal op de werkvloer wordt ingevoerd, voor functies waarin je moet manipuleren (klanten, ondergeschikten,...) je een mooier salaris krijgt dan deze waarin je moet informeren of correct adviseren of problemen oplossen. Dat geeft te denken... eigenlijk zou iedereen moeten leren dat manipulatie 'not done' is
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    ouder worden helpt, dan durf je eindelijk luidop lachen en zeggen dat de desbetreffende persoon maar beter asap rechtsomkeer maakt. Ik herkende manipulators altijd al, maar durfde vroeger niet echt voor mezelf opkomen.
  • Robert Sys

    6 jaar geleden
    En toch haalde de Wever nog veel stemmen. Hij manipuleerde de massa ook, als je niet dit doet krijg je dat over jullie lijf, politici zijn daar meesters in.
  • Caroline Willaert

    6 jaar geleden
    Ik ben 18 j getrouwd geweest met zo iemand. Veel te laat ontdekt dat ik met zo iemand getrouwd was. Geloofde het ook niet. Gescheiden met geweld, psychologische mishandeld geweest. Hij heeft zelfmoord poging gedaan en gaf mij de schuld. Wij hebben 4 kinderen samen en de dag van vandaag manipuleert hij mij nog vooral over de kinderen omdat hij weet dat zij mijn zwakte zijn. Nog altijd in behandeling bij psycholoog.