Zacht najaarsweer vandaag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag krijgen we rustig en zacht najaarsweer met veel zon en enkele wolkenvelden. De maxima gaan van 14 tot plaatselijk 18 graden, meldt het KMI. Morgenvoormiddag trekt een zwakke regenzone van het centrum naar het zuidoosten van het land met veel bewolking en af en toe wat lichte neerslag. Vanaf de kust wordt het echter snel droog met wolkenvelden en opklaringen die geleidelijk breder worden naar het einde van de dag toe. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden.

Dinsdag start droog met in de namiddag bewolking in het oosten. Maxima van 9 of 10 graden in de Hoge Venen tot 15 graden in Vlaanderen. Woensdag trekt een zwakke storing langs onze streken voorbij. Dat betekent veel bewolking en af en toe wat lichte neerslag, hoofdzakelijk in het oosten van het land. Elders blijft het vaak droog. Maxima in de buurt van 12 graden in de Hoge Venen en van 16 of 17 graden in het centrum.

Ook donderdag is er nog veel bewolking en kans op buien. Maxima rond 15 graden in het centrum van het land bij een matige en later zwakke westenwind.

Vrijdag begint waarschijnlijk droog maar in de loop van de dag trekt een regenzone voorbij, gevolgd door buien. Maxima rond 13 of 14 graden in het centrum bij een meestal matige zuidwestenwind.

Zaterdag en zondag is het meestal bewolkt en vallen er regelmatig buien. Op de Ardense hoogten kan de neerslag af en toe winters worden. Zaterdag schommelen de maxima in het centrum rond 12 graden, zondag halen we nog amper 9 of 10 graden. Er staat een matige noord- tot noordoostenwind.

bron: Belga