Man die skater in elkaar slaat en naakt in vaart gooit, moet twintig jaar de cel in

© mvn

De 28-jarige Kenny M. is in beroep veroordeeld tot twintig jaar cel. Als lid van een drieste straatbende mishandelde hij een 23-jarige skater en gooide hem naakt in het kanaal aan de Kolenkaai.

Olivier Scheir & Arne Franck

Op 20 mei 2014 doken drie jonge gasten op uit de struiken aan het Baron Ruzettepark. “’It's your lucky day’”, zei een van de drie cynisch. De drie, die in een kraakpand woonden, pakten hun slachtoffer genadeloos aan. N.S. onderging een uur lang een foltering van slagen en schoppen om de code van zijn bankkaart te kunnen bemachtigen. Daarmee haalden ze 40 euro af. Nadien ging een van de drie ervandoor met zijn skateboard. De twee anderen bedisselden ondertussen wat ze met N.S. zouden aanvangen.

Uiteindelijk namen ze hem mee naar de Kolenkaai nabij de Scheepsdalebrug, waar hij poedelnaakt, murw geslagen en met dicht geklopte ogen in het ijskoude water werd gesmeten. Als bij wonder bereikte hij de overzijde van het kanaal en kon hij zich op de kade hijsen. In eerste aanleg bekende Lemmy F. dat hij de skater in het water had geduwd. Maar in beroep gaf Kenny M. toe dat F. al naar huis was. De derde beklaagde, Steve D., tekende geen beroep aan tegen zijn straf en bleef dus buiten schot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen