Een coalitie van sp.a, Open Vld en CD&V heeft in Vilvoorde een meerderheid van 23 op 35 zetels. Het alternatief met Open Vld, CD&V, N-VA en Groen telt er 20.
Volledig scherm
Een coalitie van sp.a, Open Vld en CD&V heeft in Vilvoorde een meerderheid van 23 op 35 zetels. Het alternatief met Open Vld, CD&V, N-VA en Groen telt er 20. © Lukas

Coup de théâtre in Vilvoorde: Hans Bonte beschuldigd van woordbreuk, voorlopig geen coalitie meer

VerkiezingenCoup de théâtre in Vilvoorde: Open VLD, Groen en N-VA laten weten dat er van een bestuursakkoord in Vilvoorde voorlopig geen sprake (meer) is. De manier waarop burgemeester Hans Bonte kartelpartner Groen uit het bestuur weerde, is in slechte aarde gevallen. Er is zelfs sprake van “woordbreuk”. Bonte zelf wil echter “zo snel mogelijk werk maken van het beleidsplan”. “Een mens krijgt heimwee naar de tijd dat een blauwe handtekening iets waard was. De herfstvakantie kan collega De Ro deugd doen.”

133 reacties

  • Frankie Deygers

    6 jaar geleden
    Dan is er een socialistische burgemeester en speelt Bonte ermee. Zo blijft er voor de socialisten niets meer over, want op andere plaatsen zal Groen het kartel,ook opblazen.
  • Luc Van Durme

    6 jaar geleden
    Bonte maakt het te bont. Beetje dom.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    De groene golf heeft een stinkend geurtje.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Wie gaat er voor de postjes als hij een partner een mes in de rug steekt voor meer postjes. Hen eerst het werk laten doen om een bestuursprogramma te laten schrijven en hen dan een ezelstamp geven. Om vervolgens stiekem, tegen alle afspraken in, vlug de nodige handtekeningen te proberen verzamelen om zijn burgemeesterschap veilig te stellen. Van zijn politiek inzicht en ervaring blijft toch niet veel over. Misschien zou hij beter de afvalintercommunale doen.
  • Dave Janssens

    6 jaar geleden
    "Roekeloos" wordt her en der gezegd. Ik noem dat achterbaks man. Of roekeloos achterbaks, nog beter.