Premier Giuseppe Conte liet al weten geen 'plan B' te hebben.
Volledig scherm
Premier Giuseppe Conte liet al weten geen 'plan B' te hebben. © Photo News

Europese primeur: Italiaanse begroting niet goedgekeurd door Commissie

De Europese Commissie wijst de Italiaanse begroting voor 2019 af. Het is de eerste keer dat de Commissie, die de ontwerpbegrotingen van de lidstaten toetst aan de Europese begrotingsregels, een budget afwijst. Rome heeft nu maximaal drie weken de tijd om een nieuwe begroting in te dienen, maar minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft al laten weten dat de regering haar begroting niet zal aanpassen.

28 reacties

  • Annelies Vandenbroeck

    5 jaar geleden
    De EU-kes hebben schrik dat hun riante wedde en opslag niet meer zal kunnen betaald worden.
  • Jens van den Broeck

    5 jaar geleden
    Linkse EU-rakkers met grote mondjes, eens kijken wat ze zullen zeggen wanneer een referendum voor een Itexit wordt aangekondigd. Dat betekent dat al 2 G-landen eruit gaan. Ook in Frankrijk is er een meerderheid voor de Frexit, nog meer dan in het VK blijkt uit peilingen. Macron kan zich niet blijven verstoppen achter het 2-rondesysteem
  • henri sluyts

    5 jaar geleden
    De Italiaanse economie is de tweede grootste van de EU . De EU likkers zullen wel terug krabbelen ze hebben Griekenland 'gered' met ons geld en zullen dat zeker opnieuw doen met Italië of anders wordt het een confrontatie met extreem rechts die ze nooit kunnen winnen . Als de Italianen er uit stappen is het gedaan met de duizenden postjes bye , bye Unie .
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Men kan die schulden niet vergelijken. Belangrijk is ook of het een binnenlandse of buitenlandse schuld betreft of voor hoeveel. Hoeveel de bevolking op haar rekeningen heeft staan. De Japanse schuld is de grootste. Maar niemand maalt daarom omdat het vooral schuld is aan eigen inwoners.
  • Rudy De Wever

    5 jaar geleden
    Met de weddes vn alle europarlementariërs samen sinds de opstart zijn alle schulden opgelost en alle hongersnood uit de wereld geholpen, zoveel geld heeft men al weggegooid dat men gepikt heeft vn de belastingbetaler.