Daarom drink je best geen melk meer

Dierenrechtenorganisatie PETA roept op om geen melk meer te drinken. Blanke racisten zouden melk namelijk als symbool gebruiken voor blanke overheersing.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Als bewijsmateriaal verwijst de organisatie naar nieuwsartikels over aanhangers van extreemrechts die op sociale media een emoji van een glas melk in hun naam verwerken of trots verklaren dat ze 'lactosetolerant' zijn. Het is een symbool voor raciale zuiverheid, want niet-blanke rassen zijn vaak gevoelig voor melkproducten. "Als je geen melk kan drinken, keer dan terug", klinkt het bij de racisten.

Zwanger

Maar daar stopt het voor PETA niet. De organisatie vindt dat het een drankje is van álle overheersers omdat de zuivelindustrie 'extreem geweld' gebruikt op levende wezens. "Koeien produceren alleen tijdens en na de zwangerschap melk", zegt PETA, "dus om de negen maanden worden koeien onder dwang zwanger gemaakt zodat ze melk zouden blijven produceren. De kalfjes worden vervolgens zo snel mogelijk weggenomen zodat de koeien snel weer zwanger kunnen worden gemaakt."

Plantaardige melk

PETA raadt aan om andere soorten melk te drinken, zoals soja-, rijst- of amandelmelk.