© BELGA, Jeffrey Gaens

Gerecht speurt naar zwart geld bij ‘Joegoslavische connectie’

Als makelaar had Dejan Veljkovic de voorbije jaren zowat elke speler en trainer uit de Balkan in zijn portefeuille. Het gerecht pluist nu de bankrekeningen uit van minstens zeven (voormalige) spelers.

phu

Dat er veel zwart geld omgaat in het Belgische voetbal, daar twijfelt niemand meer aan. De voorbije twee weken werd duidelijk dat ook de Servische makelaar Dejan Veljkovic allerlei constructies uitdokterde om geld via allerlei buitenlandse rekeningen wit te wassen. Veljkovic, al vele jaren actief in ons Belgische voetbal, gebruikte onder meer zijn vriendin Marija Bogojevska om in zijn thuisland Servië een rekening te openen. Ook via Cypriotische vennootschappen omzeilde hij de fiscus.

Het gerecht heeft nu de jacht op zijn zwart geld geopend. In die optiek besliste de onderzoeksrechter ook om tal van rekeningen van Veljkovics cliënten onder de loep te nemen. Volgens onze informatie komen minstens zeven “Joegoslaven” in het vizier. Het gaat om Predrag Filipovic (ex-Lokeren en ex-Aalst), Aleksandar Jankovic (driemaal trainer bij Lokeren en tweemaal bij KV Mechelen), Milos Kosanovic (ex-KV Mechelen en ex-Standard Luik), Tomislav Mikulic (gewezen speler van Genk, Standard, Germinal Beerschot en Oud-Heverlee), Ivan Obradovic (speler van Anderlecht en voorheen KV Mechelen), Bojan Jorgacevic (gewezen keeper van Club Brugge en AA Gent) en Zvonko Milojevic (ooit keeper bij Lokeren en Anderlecht). De kans dat zij nog het pad kruisen van de Belgische fiscus is niet gering.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer