© Photo News

Vogue excuseert zich voor foto met Kendall Jenner

'Vogue' heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor de publicatie van een foto van Kendall Jenner met een volumineus kapsel dat sterke gelijkenissen vertoont met een afrokapsel. Velen waren van mening dat dit compleet ongepast was, waardoor de foto heel wat controverse veroorzaakte op sociale media.

VVA

Op zaterdag postte Vogue een foto van Kendall Jenner op sociale media om de Vogue Fashion Fund Prize te promoten. Geheel onverwacht kwam het blad zo echter in een mediastorm terecht. Veel volgers vonden het kapsel van het bekende model compleet ongepast, omdat het sterk lijkt op een afrokapsel.

Hoewel de meningen op de sociale media hierover flink verdeeld waren, heeft het modeblad er toch voor gekozen om zich bij het grote publiek te verontschuldigen. Een afgevaardigde vertelde in een gesprek met entertainmentsite E! News dat het bewuste kapsel geïnspireerd was op de romantische en volumineuze kapsels uit de Edwardiaanse tijd én de jaren zestig en zeventig. "We verontschuldigen ons als de foto anders overkwam dan bedoeld was", benadrukte de vertegenwoordiger ten slotte. "Wij wilden hiermee uiteraard niemand beledigen."

Kendall Jenner reageerde voorlopig nog niet op de hele hetze. Zij plaatste op dinsdag nog een foto van haar nieuwe kapsel mét extensions en vermeldde daarbij verder niets over het incident.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer