© Karel hemerijckx

Nieuwe campagne van Jessa Ziekenhuis in Hasselt: “Spoed is geen nachtwinkel”

In het weekend denkt u er ineens aan dat u nog een voorschrift van de dokter nodig heeft. Wat doet u? U passeert mogelijk snel even langs de spoedafdeling van het ziekenhuis omdat u net even tijd heeft. Niet voor lang meer. Het Hasseltse Jessa Ziekenhuis lanceert samen met de Huisartsenwachtpost Herkenrode een campagne om deze situaties tegen te gaan.

kops

Het is een probleem dat al langer meegaat: mensen die op de spoedafdeling van een ziekenhuis opdagen met iets dat helemaal niet zo dringend is. Nochtans zijn de diensten tegenwoordig steeds drukker en drukker bezet. Het Jessa ziekenhuis wil daarom duidelijkheid scheppen. Dokter Agnes Meersman, hoofd van spoedgevallen, legt uit: “We leven in een cultuur van iets onmiddellijk te willen. Maar de spoeddienst is geen nachtwinkel. Wij moeten onze aandacht geven aan patiënten die met iets dringends komen. Als je toch gebruikmaakt van de spoeddienst, dan benadeel je jouw medemens.”

Het is dus van groot belang dat patiënten naar de juiste plaats gaan als ze zorg nodig hebben. Uw voorschrift kan bijvoorbeeld ook wel wachten tot uw huisarts terug aan het werk is op maandag. Dat willen het ziekenhuis en de wachtpost in de nieuwe campagne aantonen. Om hun boodschap klaar en duidelijk uit te leggen, lanceren ze een filmpje, dat gemaakt werd door de studenten van PXL MAD. Het filmpje zal getoond worden in de wachtzalen van het ziekenhuis, in de wachtpost, bij huisartsen, bij apothekers en zelfs in de bibliotheek.

Hier kan u het filmpje alvast een bekijken:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer