Brusselse regering verwerpt personeelsplan Actiris

© Actiris

De Brusselse regering heeft het personeelsplan 2018 van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris verworpen. Aanleiding zijn twaalf arbeidscontracten die in juli getekend werden en een loonsverhoging inhielden voor de betrokken werknemers die reeds voor Actiris werkten. Zo schrijft L’Echo vrijdag. Volgens Actiris-baas Grégor Chapelle wilde hij met de contracten voorkomen dat de mensen zouden vertrekken.

jvh

Chapelle trok in de zomer reeds aan de alarmbel dat Actiris door het weinig aantrekkelijke ambtenarenstatuut moeilijkheden heeft om goed gevormd personeel aan te trekken of te behouden. Zo heeft de arbeidsbemiddelingsdienst een honderd openstaande betrekkingen die niet ingevuld geraken.

In juli kregen een aantal contractuelen een nieuw contract met een bezoldiging die normaal enkel aan statutair personeel uitgekeerd wordt. Voor de contracten werden ook geen vacatures uitgeschreven. Dat was de aanleiding voor de Brusselse regering om het volledige personeelsplan van Actiris te verwerpen.

Ook het gemeenschappelijk vakbondsfront had zich tegen de gang van zaken verzet. Maar Grégor Chapelle wijst erop dat hij gebruik gemaakt heeft van het nieuwe statuut van de Brusselse ambtenaren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen